Ευσταθία Πρεσβεία

Η Έφη Πρεσβεία έχει περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρίας στον Τραπεζικό χώρο. Ξεκίνησε την καριέρα της από την εταιρεία Accenture και σε μικρό χρονικό διάστημα μεταπήδησε στην Eurobank, όπου εργάστηκε για 16 χρόνια. Από τον Ιούνιο του 2020 εργάζεται στην Τράπεζα Αττικής.

Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας και επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής & Ψηφιακής Τεχνολογίας, Οργάνωσης και Υποστηρικτικών Εργασιών, Θεματοφυλακής και Πληρωμών (CTOO).

Από το 2016 έως το 2020, διατέλεσε Διευθύντρια στην Εταιρεία Accenture στον χώρο των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Πληρωμών και Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Από το 2010 έως το 2016, κατείχε τη θέση Διευθύντριας του Τομέα e-Business του Ομίλου της Eurobank. Παράλληλα διατέλεσε Γενική Διευθύντρια της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου Eurobank, Business Exchanges S.A..

Από το 2007 μέχρι το 2010 διατέλεσε Chief Information Officer (CIO) στην Eurobank Stedionica S.A., στο Βελιγράδι Σερβίας.

Από το 2005 μέχρι το 2007 εντάχθηκε στο δυναμικό του νέου Τομέα International IT της Eurobank και ανέλαβε τη διαχείριση του τεχνολογικού έργου ίδρυσης της Polbank, η οποία αποτέλεσε θυγατρική εταιρεία της Eurobank στην Πολωνία. Συνέχισε στο Βελιγράδι Σερβίας όπου διαχειρίστηκε το έργο τεχνολογικής αναβάθμισης και συγχώνευσης των τραπεζών Eurobank & Stedionica.

Παράλληλα, για δύο έτη (2017-2019), κατείχε συμβουλευτικό ρόλο στο Συμβούλιο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας της εταιρείας ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Επιπροσθέτως, για αρκετά χρόνια αποτέλεσε τη μοναδική γυναίκα εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Επικοινωνιών της ΕΕΔΕ (ΕΙΠ).

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.