Πληρωμές προς το Δημόσιο με την υπηρεσία IRIS

Στη διάθεση των πολιτών τέθηκε στις 02.02.2022 από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η υπηρεσία online πληρωμών IRIS, η οποία υλοποιήθηκε και υποστηρίζεται από τη ΔΙΑΣ Α.Ε. σε συνεργασία με εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς), για όλο το φάσμα των φορολογικών οφειλών και ρυθμίσεων.

Μέσω της υπηρεσίας IRIS, η διαδικασία πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών απλοποιείται και επιταχύνεται, καθώς οι συναλλαγές ξεκινούν και ολοκληρώνονται στο ηλεκτρονικό περιβάλλον της ΑΑΔΕ. Ο χρήστης έχει τον έλεγχο της πληρωμής μέσα από τις εφαρμογές ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking ή mobile banking) του Παρόχου Υπηρεσιών Πληρωμών της προτίμησής του.

Χάρη στην υπηρεσία πληρωμών IRIS, η ΑΑΔΕ ενημερώνεται για την είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών εντός δευτερολέπτων, όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Το γεγονός αυτό δίνει πλέον τη δυνατότητα στα φυσικά και νομικά πρόσωπα να εκδίδουν φορολογική ενημερότητα σε πραγματικό χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της ΔΙΑΣ Α.Ε. για τον Δημόσιο Τομέα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΙΑΣ Α.Ε. κ. Σταυρούλα Καμπουρίδου δήλωσε σχετικά: «Με την ένταξη των βεβαιωμένων οφειλών στην υπηρεσία πληρωμών IRIS, οι συναλλαγές με το Δημόσιο εκσυγχρονίζονται προς όφελος όλων των μερών. Πλέον, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις έχουν στη διάθεσή τους μια φιλική εμπειρία πληρωμής η οποία συνδυάζει την καινοτομία με τη μέγιστη ασφάλεια και ταχύτητα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους με το Δημόσιο».