Η ΔΙΑΣ υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Σε μια έμπρακτη κίνηση της βαθιάς πίστης της και αποδεδειγμένης στήριξης που παράσχει στο πεδίο της καθημερινής πρακτικής, αναφορικά με την προώθηση των πολιτικών ίσων ευκαιριών και ισότιμης μεταχείρισης σε κάθε μορφή και είδος διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο, η ΔΙΑΣ Α.Ε. υπέγραψε πρόσφατα τη Χάρτα Διαφορετικότητας που ισχύει για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, καθιερώθηκε το 2019 και υλοποιείται από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), με την Ελλάδα να αποτελεί την 23η χώρα της Κοινότητας η οποία την υπέγραψε. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας, της συμπεριληπτικότητας και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Με την υλοποίηση της συγκεκριμένης ενέργειας, η ΔΙΑΣ - που αποτελεί τον Εθνικό Φορέα Εκκαθάρισης Διατραπεζικών Πληρωμών - δεσμεύεται να συνεχίσει να προάγει τις αρχές και τα ιδεώδη της Χάρτας, εφαρμόζοντας αντίστοιχες στρατηγικές και δράσεις ανθρώπινου δυναμικού και εταιρικής διακυβέρνησης, οι οποίες στον πυρήνα τους διαπνέονται από τον σεβασμό και την προαγωγή κάθε μορφής διαφορετικότητας.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΙΑΣ, Σταυρούλα Καμπουρίδου, τόνισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το ΚΕΑΝ, βοηθώντας έμπρακτα στη διάδοση των ευρωπαϊκών αξιών του σεβασμού της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στο εργασιακό περιβάλλον. Στη ΔΙΑΣ πρεσβεύουμε και εφαρμόζουμε σθεναρά την προσέγγιση ότι αν κάποια/ος έχει γνώση, ακεραιότητα, θάρρος, επιμονή, αλλά και αγάπη για το αντικείμενο που ασχολείται, πρέπει να έχει κάθε ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις της/του. Η αμοιβαία αναγνώριση και εκτίμηση, όχι μόνο δημιουργεί ένα υγιές μείγμα ικανοτήτων στην εταιρεία, αλλά αυξάνει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία μας, για να προσφέρουμε καλύτερες λύσεις στα μέλη μας και την κοινωνία».

Με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας από μέρους της ΔΙΑΣ, Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, υπογράμμισε: «Η Διατραπεζικά Συστήματα ΑΕ αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στη σχετική λίστα όσων ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών έχουν υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι αφενός μεν για το γεγονός πως ο κατάλογος των μελών της Χάρτας ενισχύεται με μία ισχυρή επιχείρηση όπως είναι αποδεδειγμένα ο Εθνικός Φορέας Εκκαθάρισης Διατραπεζικών Πληρωμών και αφετέρου δε, που αναμένεται να συμβάλλει στην περαιτέρω διάδοση των αρχών του σεβασμού της διαφορετικότητας και της προάσπισης της ένταξης του συνόλου των ενδιαφερομένων στα επαγγελματικά περιβάλλοντα και φυσικά στην ίδια την κοινωνία».